Biefstukspiezen van de barbecue

Dit is typisch een gevalletje van de gulden middenweg voor de meeste stellen. Echt vlees voor de mannen en wat groenten voor de vrouwen. Dit maakt het tot een ideale spies waar niemand niet blij van kan worden… Smakelijk!

Voor 4 spiezen heb je nodig

400 gram biefstuk, in gelijke stukken
2 teentjes knoflook, geraspt
Bosje tijm, enkel de blaadjes en fijngehakt
100 milliliter olijfolie
8 kastanjechampignons, gehalveerd
1 rode paprika, in stukjes
4 spiezen van metaal, hout werkt ook prima, maar leg ze van te voren in het water om verbranden te voorkomen
Peper en zout
Extra olijfolie

Zo maak je het:

Doe de knoflook, tijm en olijfolie in een schaal. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed. Leg hierin de biefstuk en laat afgedekt marineren in de koelkast. Het allerlekkerste is om dat een paar uur te doen, maar met iets korter is niets mis mee.

Haal de spiezen een half uur voor je ze gaat rijgen en grillen uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur komt.

Vet de metalen spiezen in met een beetje olijfolie. Het vlees en de groente gaat er op deze manier net wat makkelijker af na het grillen.

Steek de barbecue aan en rijg ondertussen de spiezen. Begin met een stuk champignon, dan een stuk rode paprika en vervolgens de biefstuk. Ga net zolang door tot je vier stukken biefstuk aan de spies hebt. Herhaal dit met de drie andere spiezen ook.

Als de spiezen geregen zijn, besprenkel je ze nog met wat extra olijfolie. Rooster de spiezen 4 minuten voor rare tot 10 minuten voor well done. Keer regelmatig om en smullen maar!

Recept: Littlespoon.nl