Oke, het is weliswaar heel voorzichtig, maar het is een begin. 
De vrieskou heeft ons land verlaten, de thermometer raakt soms – heel voorzichtig – het 15 graden streepje aan en ik heb mijn dikke wintertruien weer iets verder de kast ingeduwd in de hoop dat ze niet meer nodig zijn dit jaar. 

Ik heb zin in de lente, ik ben er klaar voor! Hoe zit dat bij jullie? En waaraan merken jullie dat de lente gaat beginnen? Ik deel je graag mijn top 3 lentegevoelens en ik ben benieuwd naar die van jullie! 

1)      Bloemen. Ik blijf het fascinerend vinden. Hoe alles zich in de winter verstopt – waarom doen wij mensen daar eigenlijk niet aan mee? – om in het voorjaar weer rustig te ontwaken. In de parken worden de blaadjes langzaam groener en in mijn tuin heb ik de eerste voorjaarsbolletjes gespot. En als de natuur er weer zin in heeft, dan heb ik dat ook!

2)      Langere dagen. Wat vind ik het heerlijk als ik ’s ochtends vroeg de deur uitstap en ik niet opgewacht wordt door een koud, donker ‘monster’.  Nee, mijn dag start een stuk beter wanneer ik de deur open doe, het buiten al licht is en ik niet direct de behoefte heb om weer snel naar binnen te rennen. Die langere dagen, de aangenamere temperatuur, ik word er gelukkig van.

3)      Barbecue. Ik besef dat het nog veel te vroeg is om nu al te gaan juichen en de barbecue in de tuin te zetten, maar toch… Het idee dat het eraan zit te komen, maakt mij gelukkig. Mijn vriend die al zijn barbecuetools “voor de zekerheid” alvast in de afwasmachine heeft gestopt, het zijn allemaal van die voortekens… Want wees eerlijk: wie verlangt er niet naar een gezellige lente avond met een groep vrienden, fijne muziek en heerlijk eten en drinken?

 

Wat is voor jullie het teken dat de lente eraan komt? Wij zijn benieuwd!