Geitenkaasspiezen op de BBQ

Het is deze week ‘nationale kaasweek’, dus daarom een heerlijk recept voor op de barbecue met kaas….

Wat heb je nodig voor 6 stuks?

  • 6 satéprikkers
  • 12 grote groene (knoflook}olijven
  • 12 sud ’n sol tomaatjes
  • plat stuk WeideGeit® Mild van 300 gram
  • halve gele paprika
  • 6 plakken rauwe ham (bijvoorbeeld Serranoham)

 

Week de satéprikkers een uur in koud water.

Snijd de paprika in 12 gelijke stukken en de geitenkaas in 12 gelijke blokjes. Snijd de plakken ham doormidden en vouw in iedere helft een blokje kaas. Let op dat de kaas goed ingepakt is.

Rijg een blokje geitenkaas met ham, een sud ‘n sol tomaatje, een olijf, een stukje paprika, een blokje geitenkaas met ham, een sud ‘n sol tomaatje, een olijf en een stukje paprika aan een prikker.

Herhaal dit voor alle 6 prikkers.

 

Rooster enkele minuten rondom op de barbecue en eet smakelijk!