Morgen ben ik jarig! En vandaag sta in de keuken. Taarten bakken (leuk!) en wat kleine hapjes voor de borrel.

Het is toch geen winterbarbecue geworden, maar wat het hier altijd goed doet, is mijn couscous-salade. In de zomer serveer ik hem naast de barbecue en op mijn verjaardag als hoofdgerecht met wat brood erbij.

Moeilijk? Nee, helemaal niet. Daarom is deze salade hier ook favoriet.

 

Nodig (voor 6-8 personen)

 

-          1 pak couscous

-          fetablokjes

-          450 gr kipblokjes (het liefst gekruid)

-          1 ui

-          1 paprika

-          1 courgette

-          1 lepel Griekse yoghurt

Bereiding

Snij de ui, paprika, courgette en kip in kleine stukjes.

Bak in een pan de uitjes kort aan, samen met de paprika en courgette.

Bak in een andere pan de kip totdat hij goed bruin kleurt. Voeg de kip en de groentes samen en kook ondertussen water voor de couscous. De couscous maak je volgens de verpakking.

Voeg de couscous en de groentes samen in een grote schaal, strooi er wat fetablokjes over en roer en een flinke lepel yoghurt doorheen. Zo blijft de couscous lekker romig.

Eet smakelijk! 

Uiteraard kun je eindeloos lang variëren met groentes. Soms voeg ik ook nog wat rozijnen toe, wat koriander of een scheutje sinaasappelsap.