Bewezen: Lachende collega’s werken harder!

Het is maandag, de nieuwe werkweek is weer begonnen. En het schijnt dat we die week het beste kunnen starten met een goeie grap.

Lachen is gezond, dat weten we allemaal. Maar wist je ook dat collega’s die samen kunnen lachen, over het algemeen harder werken?

Dat heeft een nieuw onderzoek aangetoond van Daisy van Dessel, een studente uit België die voor haar onderzoek ruim 300 werknemers in verschillende sectoren heeft ondervraagd.

 

Tijdens werktijd kan het dus helemaal geen kwaad om een keer keihard de slappe lach te hebben, je prestaties zouden erop vooruitgaan. Je zou er extra gemotiveerd door zijn en dit komt je werk natuurlijk alleen maar ten goede. Een vriendschappelijk band tussen collega’s versterkt dit positieve gevoel, dus waar wacht je nog op? Kent er iemand nog een goede mop? Of stel eens voor om binnenkort met alle collega’s een leuk uitje te organiseren. Een barbecue bijvoorbeeld… ;)

 

Positieve humor

Wel moeten we onderscheid maken tussen positieve humor en kwetsende humor.

Humor geeft je een goed gevoel en zorgt er dus voor dat je harder gaat werken, maar wanneer het tegen iemand wordt gebruikt en het naar pesten neigt, heeft dit uiteraard geen positieve invloed op de werkprestatie…