De barbecuekriebels beginnen behoorlijk te komen hier, met het lekkere weer.

Wil je vanaf nu echt een keer serieus gaan barbecueën dan zorg je dat je goed voorbereid bent. Zo sta je vol vertrouwen in de achtertuin zonder stress. Hieronder volgt een lijst met 7 dingen die iedereen moet hebben om goed te kunnen barbecueën.

 

Uiteraard valt of staat een fijne avond barbecueën, met het gezelschap. Maar laten we er voor het gemak van uitgaan dat je lieve vrienden of familie om je heen verzamelt, dus echt mislukken kan de avond niet. Toch is het niet goed voor je zelfvertrouwen en zal niet iedereen blij met je zijn als het vlees niet goed is.

Daarom mag een goede barbecue niet ontbreken. Laat je niet elke keer verleiden om een wegwerpbarbecue te kopen, want dat verschil merk je! Logisch ook, als je naar de prijs kijkt… Dus op nummer 1 staat:

 

1)      Een goede barbecue. Welke barbecue bij jou past, heeft te maken met ruimte (balkon of tuin) wat je graag wil bereiden op je barbecue en budget. Voor iedereen is er een goede barbecue te vinden. Laat je informeren of hou onze website en facebookpagina in de gaten, want daar komt binnenkort zeker een lijst van goede barbecues op te staan.

2)      Houtskool en briketten. Ja, je kunt dit gewoon bij de supermarkt of het tankstation kopen, maar nee, dit is niet de beste (en zeker niet de duurzaamste) keuze. Je kunt beter op zoek gaan naar kwaliteitsbrandstof. Dat verdient die goede barbecue ook die je net hebt aangeschaft. Kokosbrikketen bijvoorbeeld. Ze branden lang en zijn ook nog eens duurzaam. Deze, wat duurdere, brikketten, kun je heel eenvoudig doven waardoor je ze nog een keer kunt gebruiken. Dit maakt ze uiteindelijk dus weer voordeliger…. Voor houtskool geldt hetzelfde. In de goedkope zakken zit veel gruis. Daar heb je niks aan en je gooit een groot deel dus al zo weg.

3)      Een brikkettenstarter is een must voor elke fanatieke barbecuer! Een brikettenstarter is een soort schoorsteen waarin je de briketten of houtskool gooit waarna je eronder een klein vuurtje stookt met wat aanmaakblokjes. Door de stijgende hete lucht komen alle kooltjes vanzelf in aanraking met de hitte en gaan ze gloeien. Als alle briketten wit-grijs zijn, stort je de starter leeg in de barbecue en je bent klaar om te gaan!

4)      Een goede schoonmaakborstel. Hoewel wij ons goed kunnen voorstellen dat je na het barbecueën niet meer zit te wachten op het schoonmaken van het rooster, is dit wel heel belangrijk. Zo kun je een volgende keer veel sneller beginnen en blijft niet alles aan je rooster plakken. Kies voor een goede borstel, dat bespaart je dan weer veel frustratie en gedoe.

5)      Thermometer. Meten is weten en dit gereedschap maakt het zo eenvoudig om jou precies te laten zien of het vlees gaar is of nog niet.Met een thermometer zet je nooit meer rauw of te droog vlees op tafel, falen is geen optie!

6)      Tang met een lang handvat of nog beter: twee tangen. Het scheelt je zoveel gestuntel en brandwondjes als je een tang hebt met een lekker lang handvat. Zo kun je genoeg afstand nemen van de hitte en je beschadigt het vlees niet. En eigenlijk heb je er dus twee nodig. 1 voor rauw vlees en 1 voor het vlees dat gaar is.

7)      Hittebestendige handschoenen. Geen must, maar wel fijn en het ziet er ook nog eens ‘profi’ uit. Geen gedoe met theedoeken (gevaarlijk ook!) of verbrande vingers.