Nadat de barbecue de hele winter in de schuur heeft gestaan ziet hij er waarschijnlijk niet op zijn best uit. Volg daarom dit stappenplan voordat je het barbecueseizoen officieel aftrapt. Het betreft algemene richtlijnen voor alle soorten barbecues, dus lees vooraf ook altijd de gebruiksaanwijzing om te controleren of er bepaalde producten zijn die je beter niet kunt gebruiken.

1            Laat de grill staan en zet de barbecue op de hoogste stand. Voor houtskool barbecues betekent dit dat er nieuwe kolen in gegooid moeten worden. Gasbarbecues kunnen gewoon worden aangezet.

2            Zet het deksel vervolgens op de barbecue en laat dit zo 20 minuten staan om al het aangebakken vet en andere resten te verbranden. Dit zal het schoonmaken een stuk gemakkelijker maken.

 

3            Zet de barbecue daarna uit, wacht tot deze volledig is afgekoeld en schuur het rooster grondig met een staalborstel totdat het ijzer weer zichtbaar is (check bij een gasbarbecue altijd of de kraan naar de gasfles dicht is). Is de barbecue na een lange winterstop flink verroest? Dan zal je net iets langer met de staalborstel moeten schrobben - eventueel kan je hier ook schuurpapier voor gebruiken.

 

 

Veel barbecueplezier!