Nu de vakantie in grote delen van het land is aangebroken, namen we een kijken over de grens. Wat leggen ze in andere landen op de BBQ?

Barbecueën in Amerika
In de Verenigde Staten is de barbecue nog veel populairder dan bij ons, voornamelijk in het Zuiden. Er wordt op straat vlees gegrild, in de tuin en zelfs op de daken. En iedereen is welkom! Waar wij meestal kiezen voor verschillende soorten vlees, leggen ze in Amerika vaak één groot stuk vlees op de BBQ. Denk bijvoorbeeld aan de Texas Brisket (rundvlees), ‘Pulled Pork’ of een grote lap ‘steak’.
Tip: Go Dutch; nodig je vrienden uit en vraag iedereen wat mee te nemen voor de BBQ. Jij regelt een groot stuk vlees, de rest neemt de bijgerechten en drinken mee.

Barbecueën in Azië
Ook in Oosterse landen wordt er gebarbecued. In Hong Kong bijvoorbeeld, waar er regelmatig varkensvlees, gemarineerd in honing en sojasaus, op het BBQ-menu staat. In China en Korea worden er voornamelijk dunne lapjes vlees gegeten. Ook in Japan is de BBQ erg populair. Daar kiezen ze over het algemeen alleen liever voor vis en groente in plaats van vlees.
Tip: organiseer zelf ook een Oosterse BBQ met veel groenten en vis. Uiteraard eet je tijdens deze BBQ met stokjes!

Barbecueën in Hawaï
Op Hawaï wordt er gebarbecued in een ondergrondse oven, dit heet een Imu. Dit is een soort gat in de grond met daarin houtskool en een rooster waar het vlees en de vis op gelegd wordt. Uiteraard met veel verse fruitdrankjes en gezellige muziek erbij!
Tip: nodig je vrienden uit voor een ‘Luau’ en zorg voor bloemenkransen, rieten rokjes, kokosnoten en fruitige cocktails!

Barbecueën bij de Zuiderburen
De BBQ-trend in België is in de laatste jaren verschoven van worstjes en saté naar hamburgers. En dan het liefst meteen met een broodje erbij, een blaadje sla en flink wat gebakken uitjes.
Tip: maak een hamburger buffet, met allerlei verschillende ingrediënten die je op je broodje hamburger kunt doen (sla, komkommer, augurk, ui, kaas...). Ook leuk voor de kids!