Om jouw BBQ te perfect et laten smaken is het zaak om de juiste BBQ kruiden toe te passen. Deze kruiden zorgen er namelijk voor dat jouw gerechten, of het nou vlees is of vis,  nóg lekkerder zullen smaken.

BBQ kruiden gebruiken voor uw barbecue

De twee meest gebruikte mogelijkheden om je barbecue vlees te kruiden zijn, het inwrijven van de kruiden op het vlees of de andere mogelijkheid is dat je het vlees marineert enkele uren van tevoren het vlees door een beetje olijfolie te mengen met jouw BBQ kruiden. Wij raden je aan om vooral uit te proberen wat het beste in de smaak valt. Wanneer je het marineert zullen de kruiden meer aanwezig zijn.

De populairste barbecue kruiden voor jouw vlees

Dat is uiteraard de vleesmarinade voor de BBQ. Het geeft een heerlijke smaak aan je vleesgerechten en ligt dan ook goed in de smaak bij de mannelijke barbecuefans. Hieronder een stappenplan:

• 0,5 l olijfsolie
• 0,5 l druivenpitolie
• 1 dl notenolie
• 25 g gedroogde basilicum
• 20 g korianderbollen
• 25 g zwarte peperbollen
• 6 chilipepers
• 10 teentjes knoflook
• 4 takjes gedroogde tijm
• 4 laurierblaadjes
• 15 g paprikapoeder
• 30 g jeneverbessen

Dit alles tot één geheel mengen en insmeren maar!! (of marineren) 

De populairste BBQ kruiden voor vis

Heerlijke viskruiden worden altijd wel gewaardeerd door de echte visliefhebbers. Het geeft toch een beetje extra lekkere smaak aan een heerlijk stukje vis. Je maakt het als volgt:

• 0,5 kg zeezout
• 30 g basilicum
• 25 g tijm
• 25 g rozemarijn
• 30 g oregano
• 14 g knoflookpoeder
• 25 g zwarte peper
• 25 g kippenbouillonpoeder

Met dit BBQ kruid is het wel belangrijk dat je het droog mengt. Let daar dus op als je in de keuken staat. Bewaar de BBQ kruiden ook in goed gesloten bakjes of potten om de smaak zo goed mogelijk vast te houden op een goede plek. Let er daarnaast ook op dat je met je gerechten voor een gezonde barbecue zorgt!