Er is altijd wel een reden voor een buurtfeestje met een buurt BBQ. Een leuk moment om jouw buren beter te leren kennen en zij jou. En wat is dan leuker dan de burendag af te sluiten met een BBQ met het lekkerste BBQ vlees! Lees hieronder de 7 gouden tips hoe jij de leukste burendag met een buurt-BBQ organiseert.

 

 1. 1.    Misschien krijg je wel subsidie van de gemeente!

Het is altijd raadzaam om de gemeente waar je woont te bellen en te informeren dat je een burendag wilt organiseren. Grote kans dat de gemeente een financiële bijdrage levert aan jouw initiatief. Daarmee kun je de kosten van de burendag en de buurt BBQ laag houden. Ook kan de gemeente jou informeren of je nog eventuele vergunningen nodig. Bijvoorbeeld een vergunning voor het afzetten van de straat en voor het plaatsen van een tent.

 

 1. 2.    Organiseer het niet alleen! Met een aantal buren is veel gezelliger.

Een burendag met een buurt BBQ hoef je niet alleen te organiseren. Stel een team samen van bijvoorbeeld 4 personen en verdeel de taken. Kom bijvoorbeeld 2 of 3 keer bijeen om de planning en de actiepunten door te nemen. Maak het gezellig met een hapje en drankje.

 

 1. 3.    De ultieme burendag: kinderspelletjes, gezelligheid, muziek én een buurt BBQ


Organiseer je een burendag in een buurt waar veel kinderen wonen? Dan zijn de kinderen al gauw tevreden met het spelen van kinderspelletjes. Maak er bijvoorbeeld een Oud Hollandse Burendag van met sjoelen, ganzenborden, zaklopen, ezeltje prik en koekhappen. Plaats statafels op de plekken waar de spelletjes plaatsvinden. Dan kunnen de ouders gezellig met elkaar kletsen, terwijl zij kijken naar hun kinderen. En misschien is er iemand die het leuk vindt om DJ te zijn voor die dag? Tenslotte, vergeet niet om iedereen van genoeg hapjes en drankjes te voorzien met de buurt BBQ als gezellige afsluiter!

 

 1. 4.    Bestel makkelijk en snel de complete buurt BBQ, met ambachtelijk BBQ vlees

Bij www.barbecuecompleet.nl kun je heel makkelijk een complete BBQ voor de burendag bestellen. Alles wordt bij de ambachtelijke slager bereid met top kwaliteit ingrediënten. Wij leveren gratis in heel Nederland. Bestel je vandaag vóór 12 uur dan heb je overmorgen alles in huis, ook op zon-en feestdagen. Aan iedereen is gedacht: er zijn BBQ pakketten voor vleesliefhebbers, visliefhebbers, vegetariërs en natuurlijk voor de kinderen. En het makkelijke is: je hoeft niets af te wassen! Wij halen de vuile vaat gewoon weer op.

 

 1. 5.    Maak een lijst met wat je nodig hebt voor de burendag

Om niets te vergeten is het handig om een lijst te maken met wat er in huis moet worden gehaald. Denk hierbij aan:

 • Statafels, tafels en stoelen
 • Muziek (DJ)
 • BBQ vleespakketten bij www.barbecuecompleet.nl
 • Overige hapjes en drankjes
 • Snoepgoed voor de kinderen
 • Tent
 • Binnenlocatie voor als het regent
 • Benodigdheden voor de kinderspelletjes
 • Prijzen voor de winnaars van de kinderspelletjes.

 

 1. 6.    Houd de uitgaven goed in de gaten

Bij het plannen en organiseren van de burendag kan er al in ene heel vroeg stadium een overzicht van de kosten worden gemaakt. Je kunt dit doen in een handige excelsheet. Krijgen jullie subsidie van de gemeente? Zijn er bedrijven die iets willen sponsoren? Hebben buren statafels die gebruikt kunnen worden? Alles wat er wordt aangeboden of wat gesponsord of gesubsidieerd wordt kun je van de kosten aftrekken. Wat dan onder de streep over blijft deel je door het aantal deelnemers en zo weet je de prijs per persoon.

 

 1. 7.    Prik ruim van tevoren een datum, zodat zoveel mogelijk buren kunnen komen

Wil je al je buren uit je straat of uit je wijk de kans geven om te komen? Pril dan ruim van tevoren een datum en communiceer dit naar je buren. Maak bijvoorbeeld een groepsapp aan. Of maak een uitnodiging en stop dit in de brievenbussen. En als het dan eindelijk zover is: geniet van de gezelligheid, veel plezier én een smakelijke BBQ!

 

Heb jij nog tips voor een onvergetelijke buurt BBQ? Deel het met ons hieronder.