Daar gaat het tegenwoordig om, ook niet gek als je ziet wat mensen tegenwoordig allemaal ‘moeten’, of vooral vinden dat ze moeten. Er zijn zoveel prikkels, zoveel uitdagingen, zoveel dingen die allemaal mogelijk zijn.

Zoveel dingen ook vooral die leuker zijn dan de afwas doen (dus een afwasmachine) dan boodschappen doen (dus bezorgservice) en dan stofzuigen (dus een robotstofzuiger)

Niet alleen in het dagelijks leven gaat het om gemak, denk ook aan een bezoek aan de bank. Toen ik klein was, ben ik samen met mijn vader naar ‘de bank’ gelopen waar ik mijn eigen rekening mocht openen en waar ik mijn zakgeld naartoe kon brengen. Mijn kinderen denken nu echt dat geld uit de muur komt…
En als we, zoals vorige week, een Ziggo storing hebben, snappen ze niet dat ze geen Bumba (Netflix) kunnen kijken, dat er geen muziek meer is (Spotify) en dat de lampen niet meer die mooie kleuren hebben (Philips Hue).

Af en toe schrik ik van het feit hoe afhankelijk je bent van al deze producten en diensten die het de mens makkelijker maakt. Want als er ergens een kink in de kabel zit, als er ergens even iets fout gaat, dan ben je totaal onthand.

 

Maar goed, laten we eerlijk zijn, het is ook heel fijn om op deze manier ‘verwend’ worden. Gemakt dient echt de mens. Dus vergeet vooral niet, als je die gezellige barbecue organiseert, dat wij alles voor jullie kunnen verzorgen.