Gezond barbecuen, de meeste mensen denken dat dit een onmogelijke opgave zou zijn. Dit komt omdat de meeste denken dat er vanwege de vele lekkernijen die op tafel komen te staan allemaal ongezond zijn... Toch is het zeker mogelijk om lekker gezond te bbqén. Barbecuecompleet geeft je tips om die gezonde barbecue zelf waar te maken.

Gezond barbecuen met vlees

We kennen allemaal die enthousiaste barbecue-fanatiekeling die de barbecue altijd vol wilt hebben liggen. Het lijkt soms wel een sport om het vlees zo snel mogelijk naar binnen te werken. Pas hier echter mee op. Een goed stuk vlees verdient alle aandacht van de chef. Zorg er dus voor dat het vlees helemaal goed gebakken is. Niemand zit te wachten op vlees dat niet helemaal gaar is of juist té gaar is.

Gezond barbecuen met vis

Vlees is uiteraard heerlijk tijdens een barbecue, maar een visje is minstens zo lekker en ook nog eens gezond! Een heerlijk stukje zalm, witvis of tonijn is goed voor iedereen en is ook uitermate geschikt voor op de barbecue. Met gezonde kruiden maak je de vis ook nog eens heerlijk extra op smaak. 

Gezond barbecuen met groenten

Groente en fruit zijn niet de ingrediënten waar mannen voor naar een barbecue komen. Dat begrijpen wij maar al te goed. Voor de mensen die gezond en bewust leven is het echter een hele goede keuze om op de barbecue te leggen. Maïskolven en plakjes aardappels zijn bijvoorbeeld heerlijke soorten groenten om op de barbecue te leggen.