Deze keer is het tijd voor een uitgebreid gesprek met Michel Kokkelkoren, een gepassioneerd slager die nog dagelijks geniet van zijn werk. Wat maakt voor hem het werk zo mooi en wat is zijn favoriete stuk vlees? Lees snel verder…

Wanneer wist je dat je slager wilde worden?
“Ik ben geboren boven de slagerij van mijn opa en oma. Mijn vader en alle broers hielpen mee in de zaak. Ik ben letterlijk tussen het vlees en de worsten opgegroeid… Ik hielp al op jonge leeftijd mee in de winkel en mijn eerste vakantiebaantje was in het abattoir waar mijn vader later werkte. Maar aangezien ik ook een enorme passie heb voor bijzondere auto`s besloot ik toch om een opleiding motorvoertuigen techniek te volgen, met als einddoel autoverkoper te worden. Echter na deze opleiding kreeg ik toch steeds meer de neiging om iets met vlees te gaan doen, vooral het werken met mensen en de handen uit de mouwen steken miste ik al snel. Toen had ik de keuze gemaakt en koos ervoor om slager te worden.

Wat maakt het voor jou het mooiste beroep dat er is?
“Het mooiste van mijn beroep is om onze klanten tevreden de deur uit te zien gaan met een mooi kwalitatief hoogwaardig stuk vlees en dat je daarna leuke feedback krijgt in de vorm van terugkerende aankopen en een compliment. Het is heel dankbaar werken op die manier!”

Wat is in de afgelopen jaren de beste verandering in het slagersvak geweest?
Ik beoefen het mooie slagersvak al 30 jaar en heb trends zien komen en gaan, bij zowel supermarkten als ambachtelijke slagers. De mooiste verandering in het slagersvak is dat wij merken dat de consumenten weer wat bewuster zijn gaan consumeren. Kwaliteit staat bij veel mensen weer boven prijs, met aandacht voor dierenwelzijn en een goed stukje informatie en advies. Aanwezig zijn op social media en onze webshop zijn een mooie toevoeging naast onze winkel.”

Welke innovaties verwacht je nog, ofwel hoe ziet de slagerij er over 20 jaar uit?
We gaan steeds meer inspelen op beleving met zintuig prikkelende uitnodigende slagerijen. Ons sterke punt is en blijft het directe contact met de consument. Samen bouwen aan een sterk oprecht wederzijds vertrouwen. Daarnaast zullen we steeds verder gaan in het verlenen van service en het geven van adviezen. Zowel off als online.”

Als je tijdens je werk iets snoept uit eigen slagerij, wat snoep je dan?
“Mijn absolute nummer 1 is onze eigen warme grillworst, net uit de oven…elke dag een paar plakken, op alle tijdstippen van de dag smaakt ie heerlijk.”

Als je gaat barbecueën, welke muziek wil je er dan bij horen?
“De ideale barbecue muziek is zomers en zwoel… maar Rammstein gaat ook prima of lekkere Hollandse meezingers zoals Tino Martin en Hazes… Muziek is mijn grote passie naast vlees en auto`s, ik hou van variatie en lekker. Dus echt voorkeur qua stijl heb ik niet. Laatste keer heb ik alle House Classics gedraaid…iedereen ging uit zijn dak!”

Wat mag er absoluut niet ontbreken bij een barbecue?
“Bij een goede barbecue mag geen goed stukje vlees ontbreken, ik zie soms bij mensen dat er heel veel aandacht aan de salades en sauzen is besteed en dat het vlees gewoon ronduit matig smaakt…of taai is. Na dat ik iets heb laten proeven uit onze slagerij wordt deze mening gelukkig gedeeld en hebben we er weer een dankbare klant bij.”

Wat is jouw best bewaarde geheim dat je nu toch met ons wilt delen?
“Het is vooral een goed bedoeld advies voor als je gaat barbecueën. Steek de barbecue op tijd aan, grill vlees op kamertemperatuur en zet het stokbrood en de salades pas op tafel als het eerste vlees klaar is voor consumeren. Veel mensen eten zich al vol met stokbrood en salades voor de eerste hap van het vlees genomen is. Doodzonde natuurlijk… En mijn favoriete stukje vlees op de barbecue is al jaren onze heerlijk gemarineerde Biefstukspies met pepermarinade. Eet smakelijk!”