Nationale mosterddag verdient een goed recept

Als je een BBQ-pakket bestelt bij ons, is deze compleet. Meer dan compleet.
Want naast hoogwaardig vlees (en/of vis) verzorgen wij ook het bestek, borden, salades, stokbrood, een gas barbecue en sauzen. Toch op deze ‘dag van de mosterd’ een recept voor een heerlijke honingmosterdsaus.

Wat heb je nodig?
1 ui 3 eetlepels mosterd (grove)
3 eetlepels honing 40 gram (room)boter
peper en zout 200 ml slagroom
maïzena

Bereidingswijze
Zet een pan met een dikke bodem op laag vuur. Smelt hierin de boter en voeg het fijn gesnipperde uitje toe. Laat de uitjes glazig worden en voeg daarna de slagroom toe. Roer de slagroom goed door de uitjes en voeg daarna de honing en de mosterd toe.
Laat de saus goed opwarmen en breng deze daarna op smaak met wat peper en zout. Proef de saus en voeg, indien nodig, nog peper, zout, honing of mosterd toe, net zolang tot de smaak van de saus je bevalt. Dan kun je het vuur laag zetten.
Meng nu wat maïzena met koud water in een kopje en roer het goed door elkaar. Schenk een klein beetje van het maïzena mengsel door de honing-mosterd saus en breng de saus voorzichtig aan de kook. Laat de saus wat inkoken en herhaal het toevoegen van de maïzena als de saus nog niet dik genoeg is. Voeg nooit teveel maïzena toe!
Heeft de honing-mosterd saus de gewenste dikte dan kun je hem gelijk serveren bij je bbq gerechten. Ook kun je de saus prima een dag in de koelkast bewaren. Wil je je bbq dus goed voorbereiden dan kun je deze saus prima een dag eerder al klaarmaken!