Vandaag is het nationale pannenkoekendag. Een mooi moment om de pannenkoek eens extra in de schijnwerpers te zetten. Want wist je dat je pannenkoeken ook heel goed kunt bakken op de BBQ en er genoeg heerlijke variaties zijn? Lekker en simpel en met kinderen een gegarandeerde hit. 

Ben je dol op barbecueën én pannenkoeken? Dan is pannenkoeken bakken op de BBQ echt iets voor jou!

Je kunt ze natuurlijk kant en klaar bij de supermarkt kopen, maar een echte barbecueër bakt ze zelf, op de barbecue!

Volg simpelweg de aanwijzingen op de verpakking en ik zal je hieronder vertellen wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan.

 

Wat heb je nodig?

Gelukkig niet veel. Een koekenpan en boter. Het werkt het makkelijkst op een gasbarbecue omdat de temperatuur dan constant is. Dus zet die barbecue aan en bakken maar.

Gebruik je een barbecue met houtskool en briketten? Dan kun je beginnen met bakken als de kolen grijs zijn en de barbecue op temperatuur is.

 

Variatietips

Pannenkoeken zijn altijd lekker. Als voor- hoofd of nagerecht. Dus ook qua vulling kun je van alles verzinnen. Houd het simpel met poedersuiker en stroop of verras iedereen met deze variaties.

1)     Smeer een laagje kruidenkaas op je pannenkoek en vul deze met gerookte zalm. Eventueel kun je nog wat sla en honing toevoegen. Jammie!

2)     Een pannenkoek gevuld met gehakt en paprika (of een andere groente van de barbecue) is ook heerlijk.

3)     En als nagerecht vul je de pannenkoek met aardbeien, slagroom en een beetje roomijs.

 

Poffertjes van de barbecue is trouwens ook een optie. Dan gebruik je gewoon de poffertjespan.

 

Bon apetit!