Sinds 2011 is Ron Grooten, samen met zijn vrouw, eigenaar van een slagerij in Klimmen. Deze maand vertelt hij waarom hij uiteindelijk voor het slagersvak gekozen heeften welk stuk vlees bij hem op de barbecue nooit ontbreekt.”

Wanneer wist je dat je slager wilde worden? 
“Ik ben pas op latere leeftijd slager geworden omdat ik het gewoon mooi vind om met vlees te werken en daar meer mee wilde doen. Het is eenmooie combinatie van ambachtelijk werk met nieuwe invloeden. Je moet als slager mee veranderen en dat houdt je scherp.”

Wat maakt slager voor jou het mooiste beroep dat er is? 
“Het contact met de klant en daarna de enthousiaste reactie als het super lekker is. Het is een geweldig gevoel om mensen blij te maken met jouw producten.”

Wat is in de afgelopen jaren de beste verandering in het slagersvak geweest? 
“Wij zijn ons als slagerij telkens meer gaan richten op de barbecuetrend. Wij doen nu alle barbecues op locatie met een ‘big kolen bbq’. Zo’n barbecue heeft veel meer smaak en geeft een stuk extra beleving.”

Welke innovaties verwacht je nog, ofwel hoe ziet de slagerij er over 20 jaar uit?
“Wij zullen nog meer naar de mensen toe gaan en meer op locatie gaan koken/bakken en alles bij de klant aan huis gaan brengen. Ook zal er steeds meer biologisch vlees verkocht gaan worden en daar doen we graag aan mee.”

Als je tijdens je werk stiekem iets ‘snoept’ uit eigen slagerij, wat ‘snoep’ je dan?
“Ik vind onze spareribs een heerlijk ‘snoepje’, daar kan ik moeilijk van af blijven.”

Als je gaat barbecueën, welke muziek wil je er dan bij horen? 
“Voor een echt barbecuefeestje kies is voor muziek uit de 90’s. Voor een iets rustigere setting, kies ik voor goede loungemuziek.”

Wat mag er niet ontbreken bij een barbecue?
“Voor mij mag een lekkere speklap niet ontbreken, heerlijk!”

Wat is jouw best bewaarde geheim voor een goed stuk vlees dat je nu toch met ons wilt delen?
“Wat andere slagers ook al terecht opmerkte, neem de tijd. Bereid het vlees ‘low en slow’ op een green egg met de juiste kolen. En maak het vlees extra smakelijk met Amerikaanse kruiden van Meadow Creek.”