Het is een echt familiebedrijf, uw slager Ornee Bolier. Al sinds 1917 is deze mooi zaak gevestigd in Zierikzee waar sinds 2001 Johan Brouwer aan het roer staat. Met twee zoons van 9 die ook af en toe al meehelpen in de winkel, zou het zomaar kunnen dat het nog heel lang een familiebedrijf blijft….
Ik mocht Johan een paar vragen stellen, waarvan ik de antwoorden, graag met jullie deel.

 

Wanneer wist je dat je slager wilde worden? 

“Ik heb dat eigenlijk nooit bewust geweten, ik ben er echt ingerold doordat mijn oom deze slagerij had. Ik ben begonnen hier te werken als vakantiebaantje en zelfs toen had ik nooit gedacht dat ik ooit eigenaar zou worden. Maar toen mijn oom jaren later vroeg of ik de zaak over wilde nemen, heb ik niet lang getwijfeld. Natuurlijk heeft het ondernemerschap ook nadelen, maar ik zie toch vooral voordelen.”

 

Noem eens een paar voordelen…

“Alles kan. Als ik wil innoveren, dan kan dat. Dan hoef ik geen rekening te houden met anderen. Uiteraard moet het ook financieel haalbaar zijn, maar ik vind het goed en fijn om altijd bezig te zijn met hoe het beter kan. Beter voor de dieren, beter voor de klanten, dat geeft mij voldoening. En daarnaast kan ik natuurlijk mijn eigen collega’s kiezen, en dat zijn hele goeie!”

 

Wat is de belangrijkste trend die je nu ziet?

“Mensen vinden het verhaal achter het vlees telkens belangrijker. Dat vind ik als slager ook. Wij verkopen uitsluitend vlees van dieren die een goed leven hebben gehad. Dat verkoopt voor mij ook veel beter, daar sta ik achter.

 

Heb je nog een geheim dat je met ons wilt delen?

“Een geheim heb ik niet voor mijn klanten, ik deel juist graag heel veel, zodat de klanten kennis hebben van de producten die ze kopen en dat ze weten hoe ze een stuk vlees nog smakelijker kunnen maken. En ook dit is geen geheim, maar wel heel belangrijk; ik heb een ontzettend goed en gezellig team waarmee we werken. Het scheelt als jijzelf en je werknemers het naar hun zin hebben en met plezier de klanten helpen.”

 

Wat is de grootste barbecuefout? 

“Het is al vaker genoemd, maar dat is echt ‘te snel willen’. Om goed vlees te bereiden heb je tijd nodig.

 

En wat is dan de op ena grootste barbecuefout?

Lachend: “een vrouw achter de barbecue zetten. Nee, dat is een grapje natuurlijk, maar bij mij thuis sta ik het vlees om te draaien. En volgens mij gaat dat in heel veel gezinnen zo. Barbecueën is nou eenmaal een mannending en gun ze dit plezier ook.”

 

Wat gaat er bij jou altijd op de barbecue?

“Dat varieert, maar een goede hamburger ontbreekt nooit evenals een lekker shaslick.”