Gezellig barbecueën met jouw vrienden, familie of collega’s of de gehele buurt. U wilt natuurlijk laten zien hoe goed u kunt barbecueen of grillen, of je laat het juist iemand anders doen! Maakt niet uit het belangrijkste is dat het veilig gebeurt. Hieronder 10 tips om de barbecue veilig te laten verlopen.

Om te beginnen


1. Ze de barbecue altijd op een stevige en vlakke ondergrond en zorg dat hij stabiel staat.

2. Zet de BBQ niet te dicht bij mens, dier of plant.

3. Zorg dat de barbecue voldoende ruimte heeft en niet te dicht bij een opening staat,  er komen namelijk veel dampen en rook vanaf en daar zit niemand op te wachten.

Tijdens het barbecueen


4. Gebruik nooit spiritus of andere brandbare middelen. Wij leveren altijd gasbarbecues dus u hoeft nooit lang te wachten voordat u kunt beginnen.

5. Houd altijd een emmer water of ander blusmateriaal binnen handbereik. Mocht het uit de hand lopen, dan ben je er altijd op tijd bij.

6. Heeft u kinderen of huisdieren? Laat ze niet ongezien in de buurt van de barbecue. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

7. Verplaats nooit een barbecue die aan staat. Naast de kans op brandingsgevaar vangt u bovendien het gas in uw gezicht op.

8. Maak alleen gebruik van de meegeleverde barbecuetangen. Zo voorkomt u verbrande vingers en is het veiliger om het vlees om te draaien.

Na het barbecueen


9. Draai de gasfles dicht wanneer u klaar bent met barbecueën en zet de warmtestand uit.

10. Onze laatste tip: wij helpen je altijd uit de brand. Laat daarom alles vuil staan. Wij reinigen de barbecue en doen de afwas!