Zelf hou ik er niet zo van. Wel van gehakt hoor! Maar niet van de vaste dagen voor bepaalde gerechten. Ik bepaal bijna altijd op de dag zelf wat we gaan eten, dan kies ik iets waar ik die dag echt zin in heb. Nadeel: soms weet ik het niet en dan loop ik gerust een uur te dwalen in de supermarkt en ligt de kar vol met potentiele gerechten voor die avond.
Daarom voor vanavond, gehakt! Want dat ‘hoort’ op woensdag. En om het gehakt wat extra smaak te geven, kies ik voor een zelfgemaakte kruidenmix.

Je hebt er wel wat voor nodig, maar het resultaat mag er zijn!

Wat heb je nodig?

  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels gemalen nootmuskaat
  • 2 theelepels gemalen witte peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Meng alle kruiden goed door elkaar en bewaar de kruidenmix in een bakje met deksel. Voor 500 gram gehakt kun je 1 eetlepel kruidenmix rekenen, dus je kunt wel wat gekruid gehakt maken met bovenstaande mix.
Je kunt nog een eitje en verkruimeld beschuit of paneermeel toevoegen. Daarna kun je het gehakt gewoon gebruiken zoals je normaal zou doen.

Eet smakelijk!